1 min

Het aantal smartphones met daarop Android 4.0 Ice Cream Sandwich wordt steeds groter. Uit cijfers van Google blijkt dat het gebruik van de versie van Android groter wordt en dat het aandeel in een rap tempo toeneemt.

Uit cijfers van Google blijkt dat deze opmars vooral ten koste gaat van Android versie 2.3, ofwel Gingerbread. De opvolger van Ice Cream Sandwich, Jelly Bean, mag dan al wel aangekondigd zijn, Ice Cream Sandwich lijkt echter nu pas voet aan de grond te krijgen. Het aandeel van Ice Cream Sandwich groeide in een maand tijd met vijf procent. Versie 4.0 bedient momenteel 15,9 procent van alle Android-toestellen.

Android 4.0 heeft deze snelle groei vooral te danken aan de lancering van de Samsung Galaxy S3. De telefoon kon in twee maanden tijd rekenen op een verkoopcijfer van tien miljoen exemplaren. De telefoon wordt door Samsung standaard geleverd met de Ice Cream Sandwich-versie van Android. De opvolger van Ice Cream Sandwich kent nog maar weinig aftrek onder de consument. De versie is momenteel enkel te vinden op de Galaxy Nexus- en Nexus 7-toestellen en heeft een aandeel van 0,8 procent.

Android 2.3 Gingerbread is nog altijd verantwoordelijk voor de aansturing van het gros van de toestellen. Android 2.3 kent een aandeel van 60,3 procent. Echter is Froyo, Android 2.2, ook nog steeds duidelijk aanwezig met een aandeel van 15,5 procent