1 min

Tags in dit artikel

, ,

De desktop-gadgets die Microsoft met Windows Vista introduceerde, zullen mogelijk niet in Windows 8 worden geïntegreerd. In build 844x van Windows 8 worden de desktopgadgets namelijk verwijderd. Ook in het configuratiescherm van het besturingssysteem zijn verwijzingen naar de gadgets niet langer terug te vinden.

In de Consumer Preview van Windows 8 waren de desktopgadgets nog wel te vinden, maar Microsoft heeft dus besloten om hier op terug te komen. In principe is de keuze ook niet zo verwonderlijk, het bedrijf uit Redmond doet er alles aan om de nieuwe Metro-interface van Windows 8 aan de man te brengen. Voor deze interface kunnen applicaties ontwikkeld worden met behulp van HTML en deze apps kunnen in principe dezelfde functionaliteit bieden als een desktop-gadget, middels een eigen tegel in de Metro-interface.

Microsoft heeft zelf nog geen reactie gegeven op de vondst van ontwikkelaars, mogelijk probeert het bedrijf nog uit wat de massa denkt van deze beslissing om hier later opnieuw op terug te komen in een nieuwe build van Windows 8. De toekomst zal het leren.

Windows 8 wordt omstreeks oktober in de winkels verwacht.