1 min

Eind 2012 lanceerde Microsoft Windows 8 met de Moderne-gebruikersinterface gericht op aanraakschermen. Windows 8 wordt echter nog voornamelijk met de traditionele desktopinterface bediend. Microsoft is van mening dat die interface nooit zal verdwijnen.

Dit heeft Microsofts chief evangelist Steven Guggenheimer gezegd in een interview met TechCrunch. In dat interview gebeurde er iets opmerkelijks, gezien Guggenheimer eerst stelde: "Op den duur zal het [de desktop] waarschijnlijk verdwijnen." Hij kwam echter snel terug op zijn woorden en zei dat hij eigenlijk "niet zeker was of de desktop ooit helemaal zal verdwijnen."

Bepaalde applicaties, zoals Excel-spreadsheets of geavanceerde 3D-modelingprogramma’s, zullen nog steeds bediend moeten worden met een muis en toetsenbord in een desktopinterface voor nog een lange tijd. Guggenheimer stelt dat er nu sprake is van "deze vreemde balans waarbij [de desktop] uiteindelijk minder belangrijk wordt, maar waarschijnlijk nooit helemaal weggaat. Of het gaat wel weg, maar het is moeilijk te voorspellen wanneer."

Het interview vond afgelopen week plaats op de finales van de Imagine Cup 2013. De Imagine Cup van Microsoft is een wedstrijd voor jongeren om problemen met software en technologie op te lossen. Hij vond dat de sommige delen van de wedstrijd "fenomenaal" zijn, maar dat hij graag zou zien dat studenten die meedoen en iets bouwen ermee verder zouden gaan door er bijvoorbeeld een bedrijf mee te starten.