Het eerste Nokia-toestel met daarop het Windows Phone 8-besturingssysteem zal mogelijk gaan luisteren naar de naam Lumia 1001. Deze typeaanduiding dook namelijk op in een Remote Acces-tool van de fabrikant.

Nu er steeds meer informatie naar buiten komt over Windows Phone 8 en ook de lancering ervan stukje bij beetje dichterbij komt, is het niet verwonderlijk dat we de eerste nieuwtjes binnen krijgen over nieuwe toestellen. Zo gebeurde dit nu bij fabrikant Nokia, waarbij de Lumia 1001 opdook in een tool van het bedrijf. Met de tool kunnen gebruikers een hardware-host van allerlei Nokia-toestellen benaderen. De tool is bedoeld voor ontwikkelaars, welke hun software op verschillende toestellen willen testen.

De desbetreffende tool van Nokia liet in het verleden al eerder nieuws doorschemeren over nieuwe toestellen. Zo lekte vorig jaar de "Nokia 900 Windows Phone" uit die we nu kennen als de Nokia Lumia 900. Het valt nog niet te zeggen of het toestel ook daadwerkelijk bestaat, al zal Nokia ongetwijfeld bezig zijn met de ontwikkeling van een aantal Windows Phone 8-toestellen die de fabrikant weer uit het huidige dal moeten laten klimmen.