1 min

Microsoft heeft eerder dit jaar al bevestigd dat de Nokia Lumia 1020 een opvolger zou krijgen en het lijkt ook niet lang meer te duren. Via Chinese bronnen zijn foto’s van een nieuwe Lumia-smartphone met een flinke camera uitgelekt.

De Microsoft Lumia 1030, zoals het toestel wellicht genoemd zal worden, toont veel gelijkenissen met zijn voorganger. Het meest opvallende is dat er op de achterkant opnieuw een flinke cilindervormige uitstulping te vinden is, daarin zijn de verschillende onderdelen van de camera terug te vinden.

Een opmerkelijk verschil is dat het erop lijkt dat de behuizing van metaal is gemaakt en dat de Windows-knoppen in het scherm geïntegreerd zijn. Op een screenshot is verder te zien dat de smartphone draait op Windows Phone 8.1 (review) en beschikt over een Full HD-scherm, 2GB werkgeheugen en 32GB opslagruimte. Het is nog onduidelijk in welke resolutie de Lumia 1030 foto’s zal schieten.

De Nokia Lumia 1020 (review) werd in 2012 uitgebracht en viel op door het hoge aantal megapixels waarmee de sensor foto’s kon nemen. Inmiddels wordt de opmerkelijke smartphone niet meer officieel verkocht, Microsoft bevestigde in september dat er "absoluut" een opvolger zou komen.