1 min Devices

‘Samsung komt met Windows RT-tablet’

Samsung doet het goed in de smartphonemarkt, maar daar wil het Koreaanse bedrijf het liever niet bij laten. Wanneer Windows RT gelanceerd wordt, zal Samsung naar verluidt bij de eerste fabrikanten horen die een tablet met het besturingssysteem lanceren.

Omdat de plannen nog niet publiekelijk bekend gemaakt zijn, hebben de bronnen van Bloomberg verzocht om anoniem te blijven. Volgens hen zal Windows RT in oktober gelanceerd worden, wat enigszins opvallend is. De lanceerdatum van Windows RT zou namelijk mogelijk niet gelijk vallen met die van Windows 8, maar dit lijkt dus toch het geval te zijn.

De Windows RT-tablet van Samsung zal een Qualcomm Snapdragon-processor bevatten en gelijktijdig met Windows RT worden gelanceerd. Verdere details zoals schermgrootte, werkgeheugen en andere zaken zijn helaas niet bekend gemaakt door de bronnen van Bloomberg.

Windows RT is het eerste grote besturingssysteem dat gebruik kan maken van ARM-processoren, welke zuiniger zijn dan de processors van AMD en Intel welke in de gemiddelde consumentencomputer te vinden zijn. Het systeem is daarnaast ook volledig gericht op het gebruik van een touchscreen en bevat daarom geen desktop-gedeelte buiten de Metro-interface om, zoals dit bij de standaardversie van Windows 8 wel het geval is.

Bron:Bloomberg