1 min

Volgens een recent verslag van de Russische blogger Eldar Murtazin zal de nieuwe lijn van de Samsung Galaxy Tab in 2014 met twee mobiele besturingssystemen worden uitgerust, naast Android zou namelijk ook Windows RT op de tablet worden geïntegreerd.

Softwaregigant Microsoft zou hebben aangeklopt bij zowel het Chinese Huawei als het Koreaanse Samsung met het verzoek om naast Android ook het mobiele besturingssysteem Windows RT op hun tablets en smartphones te installeren, waarmee deze een zogenaamde dualboot-mogelijkheid krijgen.

Samsung zou volgens Murtazin werken aan een 12 inch-tablet met een HD-beeldscherm en een dualboot-mogelijkheid. Naar verluidt zouden de eerste gebruikservaringen met deze tablet waarop zowel Android als Windows RT zijn geïnstalleerd positief zijn. Eerder zou HTC volgens geruchten ook al overwegen om in smartphones het mobiele besturingssysteem Windows Phone 8 naast Android te integreren, op verzoek van Microsoft.

Het dergelijke aankloppen van Microsoft bij fabrikanten met het verzoek om de mobiele besturingssystemen van Windows te integreren, kan worden gezien als een smeekbede van een een bedrijf dat wanhopig meer marktaandeel probeert te vergaren, vooral gezien Microsoft zou afzien van bepaalde licentiekosten. Aan de andere kant kan het bij succes juist als een slimme zet worden gezien.