2min Devices

BlackBerry 10 ook naar PlayBook-tablets

De CEO van BlackBerry, Thorsten Heins, het voormalige RIM, heeft bekendgemaakt dat behalve de twee nieuwe BlackBerry 10-smartphones ook de bestaande BlackBerry PlayBook-tablets worden voorzien van het nieuwe besturingssysteem. De bestaande BlackBerry-smartphones zullen echter allen niet worden voorzien van een update.

BlackBerry 10 ook naar PlayBook-tabletsNa de presentatie van BlackBerry 10 en bijbehorende smartphones was er nog de mogelijkheid om vragen te stellen aan Thorsten Heins, de CEO van BlackBerry. Hieruit werd onder meer duidelijk dat de PlayBook-tablets allemaal worden geüpdatet. De reden dat de bestaande PlayBook-tablets wel allemaal worden voorzien van een update en de bestaande BlackBerry-smartphones niet, is technisch goed te verklaren. De tablets van BlackBerry draaien op het besturingssysteem QNX, op dit besturingssysteem is het nieuwe BlackBerry 10 eveneens gebaseerd. De bestaande BlackBerry-smartphones draaien op een totaal ander besturingssysteem.

Hiermee gaan de BlackBerry PlayBook-tablets dus ook deel uitmaken van BlackBerry’s nieuwe strategie. Het bedrijf heeft zich als doel gesteld om zo snel mogelijk weer de nummer drie positie in te nemen op de smartphone-markt. Deze plek is het bedrijf recentelijk kwijtgeraakt aan het mobiele besturingssysteem van Microsoft, Windows Phone. Microsoft zal deze positie echter niet zonder slag of stoot opgeven. De nummer één en twee posities zijn in handen van respectievelijk Google’s Android en Apple’s iOS.

Op de vraag of BlackBerry ook nog nieuwe tablets op de markt gaat brengen, kwam geen duidelijk antwoord. Het enige wat BlackBerry’s CEO hierover kwijt wilde, was dat het bedrijf liever tablets verkoopt met bijbehorende diensten dan alleen de hardware van de tablet. Op de verkoop van alleen hardware valt niet genoeg winst te maken.