1 min Devices

XBMC komt naar Android

De ontwikkelaars achter de populaire mediaspelersoftware XBMC hebben vandaag het bestaan van een Android-versie van de software onthuld. De broncode is vanaf nu beschikbaar, een .apk volgt later.

Vorig jaar brachten de ontwikkelaars al een versie voor de iPad uit. Nu komt daar dus een versie voor Android bij. De versie die er aankomt is compatible met smartphones, tablets en settopboxes met Android. Gebruikers zullen hun apparaat niet hoeven te rooten om gebruik te maken van de app.

De app verkeert nog in het bètastadium, waarbij op dit moment vooral aandacht wordt besteed aan softwaredecoding van audio en video. Hardwareversnelling in de app zal later toegevoegd worden, voor elke smartphone apart.

De ontwikkelaars zijn enthousiast over hun Android-port: "Betreffende het optimaal gebruiken van Android: dit is slechts het topje van de ijsberg. Er zijn zo veel interessante functies die we kunnen gebruiken: apps starten, location awareness, spraakherkenning en meer. Zodra de basisport af is, zullen we nieuwe mogelijkheden gaan verkennen."

De ontwikkelaars zijn nog niet zo ver dat er al een Android-app vrijgegeven kan worden. Dit hopen ze ergens tijdens de komende weken te doen. Wel hebben ze onderstaande video uitgebracht als warmhoudertje.

Bron:XBMC