1 min

De Desire HD van HTC is niet de enige smartphone waarvoor een update wordt geannuleerd. LG Canada heeft namelijk in een tweet laten weten dat de Optimus 2X Speed eveneens toch geen update naar Android Ice Cream Sandwich zal krijgen.

In eerste instantie werd er bekendgemaakt dat de Optimus 2X Speed een update naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich zou ontvangen. Gebruikers zouden deze update in het derde kwartaal van dit jaar kunnen installeren. Echter, LG Canada heeft nu laten weten dat er geen update komt.

De aankondiging rondom de update voor de eerste dualcoresmartphone zou volgens LG Canada een "algemene aankondiging" zijn. De Optimus 2X Speed van LG lijkt nu dus het tweede toestel waarover veel onduidelijkheid ontstaat omtrent een update naar Ice Cream Sandwich. Eerder maakte de fabrikant noodgedwongen al bekend dat de update met een kwartaal vertraagd was. Nu ziet het er dus naar uit dat er geen update voor het toestel naar Android 4.0 zal komen.

Wanneer er naar de specificaties van het toestel gekeken wordt, zou dit geen probleem moeten zijn. Er zijn namelijk toestellen met een singlecoreprocessor die op Android 4.0 draaien. Ice Cream Sandwich zou daarom geen probleem moeten zijn voor de eerste smartphone ter wereld met een dualcoreprocessor.