1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Century Media Records heeft laten weten terug te keren naar muziekdienst Spotify. Het label besloot zich een jaar geleden terug te trekken uit het aanbod van de dienst voor het streamen van muziek, maar komt nu terug op deze beslissing.

Vorig jaar besloot Century Media Records om haar aanbod terug te trekken van Spotify. In een verklaring liet het label weten dat het haar artiesten wil behoeden voor uitbuiting. Een jaar na dato heeft het label toch besloten om de content van haar artiesten wederom aan te bieden op Spotify. Don Robertson, Century-president van Noord-Amerika, laat in een verklaring weten dat zij het respecteren dat de consument direct bij het muziekaanbod van het label wil kunnen via Spotify. Desondanks stelt Century Media Records wel dat het bedrijf de rechten van haar artiesten in het oog zal houden.

De beweringen die Jon Hopkins vorig jaar uitte ten opzichte van Spotify, zouden inmiddels de wereld uit zijn. Hopkins beweerde destijds acht pond te hebben ontvangen voor content die 90.000 keer afgespeeld zou zijn. Volgens Martin Mills zouden deze tijden vervlogen zijn. Sommige artiesten verdienen met Spotify inmiddels meer dan met optredens. De terugkeer van het label zal vooral fans van metal-muziek erg vrolijk stemmen. Het label huisvest voornamelijk bands uit dit genre.