1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Apple heeft op de WWDC dit jaar al zijn laptops vernieuwd, maar liet nieuwe modellen voor de iMac en Mac Pro achterwege. Later bevestigde Apple dat updates voor die modellen er nog wel aankomen. Nu lijkt het erop dat beide zonder dvd-speler zullen verschijnen.

Dit heeft Apple Insider ontdekt. De nieuwssite vond referenties naar de nieuwe modellen nadat het ging zoeken in configuratiebestanden. Toen de Boot Camp-bestanden werden onderzocht, zijn verschillende nog niet uitgebrachte Mac Pro- en iMac-modellen opgedoken. De modellen werden gecategoriseerd onder computers zonder dvd-speler.

Twee modellen in de Boot Camp-bestanden wijzen op de MP60 (MacPro6,x) en IM130 (iMac13,x), de zesde generatie Mac Pro en de dertiende generatie iMac. Apple Insider speculeert dat Apple de optische drive compleet zou kunnen verwijderen, zodat professionele klanten meer gebruik zullen gaan maken van USB 3.0 en ThunderBolt.

De iMac is ook toe aan een vernieuwing. Het iMac 13,2-model kwam al eerder te voorschijn in Geekbench-benchmarks. Daaruit bleek dat deze machine de nieuwste Intel Ivy Bridge-processor bevat, samen met 4 GB aan RAM. De benchmark zou echter nep kunnen zijn, mogelijk dat het om hackintoshes zou gaan. Mogelijk is Apple van plan om de iMac kleiner te maken, iets wat vereenvoudigd wordt als de optische drive verdwijnt.