2min

Het gerucht gaat dat Apple vandaag komt met specificatie updates voor de iMacs, de Mac Pro’s en een nieuwe 16:9 Cinema Display. Het is niet de eerste keer dat dit soort geruchten de ronde doen maar de bronnen die het nu melden, zitten er niet vaak naast.

De heer John Gruber van Daring Fireball verteld in zijn podcast dat Apple vandaag zeer hoogstwaarschijnlijk de nieuwe iMac en Mac Pro configuraties zal uitbrengen, daarnaast komt er een nieuwe Cinema Display van maar liefst 27 inch. Verder zou het mogelijk zijn dat Apple ook met de Magic Trackpad komt alleen hier is hij minder zeker van.

De heer Gruber is over het algemeen vrij goed op de hoogte dus ook wij achten de kans vrij groot. Zeker met het nieuws van vorige week dat anonieme bronnen al lieten weten dat Apple zijn iMac voorraden aan het afbouwen is. Dit is meestal een teken dat er nieuwe modellen op komst zijn. Het gerucht gaat ook dat Apple een grote stap wilt maken in de specificaties.

Het lijkt erop dat Apple nu eindelijk afscheid gaat nemen van de Intel Core 2 duo systemen en dat de basismodellen een Intel dual Core i3 krijgen, waarbij het mogelijk wordt om optioneel voor een dual Core i5 te kiezen en de high-end iMacs zouden dan een Quad Core i5 of i7 krijgen. Ook zou Apple meteen alle systemen willen voorzien van USB 3.0 zodat de Apple producten op de toekomst zijn voorbereid.

Verder zijn er vorige week documenten uitgelekt van de Federal Communications Commission (FCC) dat Apple gebruik mag maken van een zogenaamde Bluetooth Trackpad. Dit zou dus kunnen betekenen dat Apple inderdaad met een Magic Trackpad komt.