Gisteren berichtte Techzine al over de komst van nieuwe MacBook Pro’s in april. Vandaag zijn er nieuwe geruchten verschenen die daarop aansluiten. Digitimes claimt dat de nieuwe versies van Apple’s populaire laptop in productie zijn genomen.

Het zou gaan om de 13- en 15-inch modellen van de MacBook Pro. De opvallendste vernieuwing is dat de optische drive niet meer aanwezig is, waardoor de laptop een stuk dunner kan worden gemaakt. De geruchten over een nieuw uiterlijk voor de MacBook Pro lijken dan ook aan te sluiten op deze nieuwe details.

Verder zal de nieuwe MacBook Pro worden voorzien van een Ivy Bridge-processor. De processor is naar verwachting krachtiger dan de variant waarmee de volgende MacBook Air wordt uitgerust. Meestal is Apple wat later dan de concurrentie wanneer Intel een nieuwe processor-reeks heeft geïntroduceerd, ditmaal lijkt het bedrijf uit Cupertino er vanaf het eerste moment bij te willen zijn, al kan dit ook met de vertragingen rondom Ivy Bridge te maken hebben.

In eerste instantie kunnen er 100.000 tot 150.000 MacBook Pro’s per maand geproduceerd worden. Later dit jaar moet de productie opgeschroefd worden tot zo’n 900.000 exemplaren per maand.