2min

De website GSM Arena heeft een foto gepubliceerd van wat mogelijk de opvolger zal zijn van de Samsung Galaxy Note, de Galaxy Note II. Het ontwerp van de Galaxy Note II lijkt op twee druppel water op de Galaxy S III. Of de foto legitiem is blijft onduidelijk maar het gaat omgelijk om de persfoto van Samsung zelf.

GSM Arena stelt de foto ontvangen te hebben van een bezoeker die wenst anoniem te blijven. Als de foto inderdaad echt is dan heeft Samsung er duidelijk voor gekozen om de Galaxy S III gewoon nog groter te maken en die in te zetten als opvolger voor de Galaxy Note. De Galaxy Note wordt geleverd met een S-Pen en een groot scherm speciaal voor mensen die liever wat creatiever te werk gaan. Of die houden van een groot scherm, de Note is een soort hybride tussen een smartphone en een tablet.

Het hele ontwerp maar ook de knoppen komen exact overeen met de Galaxy S III. Het enige verschil wat wij konden ontdekken zijn de twee sensoren die bij de Galaxy S III rechts naast de speaker en tussen de camera zitten zijn verplaatst naar links naast de speaker.

Behalve een foto zou GSM Arena ook de korte lijst met specificaties hebben ontvangen. Deze wijzen op een Super AMOLED scherm van 5,5 inch, de resolutie van het scherm is identiek aan zijn voorganger, namelijk 1280×800 pixels. Wel zou er zijn getest met een Full HD-scherm (1920×1080) maar dit scherm zou nog teveel eisen van de batterij.

De overige hardware is identiek aan de Galaxy S III. Samsung heeft opnieuw gekozen voor de quad-core Exynos 1,4 GHz processor en een 8 Megapixel camera. De Galaxy Note II zal worden geleverd met Android 4.0 maar kort na de lancering zal de update naar Android 4.1 verschijnen. De Galaxy Note II zal op 29 augustus worden gepresenteerd aan de pers in Berlijn.

Vorige week werd de Galaxy Note 10.1 gelanceerd, een tablet met dezelfde creatieve mogelijkheden als deze hybride toestellen. Techzine publiceerde afgelopen week een review van deze tablet.