2min

Eerder deze maand gingen er al geruchten over de komst van een nieuwe Galaxy Note-smartphone in oktober. Vandaag worden de geruchten opnieuw aangewakkerd, er lijken nieuwe details over de smartphone uit te zijn gelekt. Zo zou de Note II voorzien worden van een flexibel scherm.

Hoewel de Galaxy Note in eerste instantie sceptisch werd ontvangen, vanwege de grootte van het toestel, heeft het toestel tot nog toe geen windeieren gelegd voor Samsung. Begin deze maand werd bekend dat de Galaxy Note inmiddels al meer dan zeven miljoen maal verkocht was. Een opvolger lijkt dan ook al een uitgemaakte zaak, maar wat het toestel zal brengen is dat allerminst.

Nu gaan de geruchten dat de Note II een groter scherm zal krijgen, het origineel bevat een scherm van 5,3 inch. Interessanter is echter dat het scherm flexibel zal worden, wat betekent dat het gehele apparaat enigszins buigzaam zou kunnen zijn. Wat de toepassingen van zo’n eigenschap kunnen zijn is echter niet duidelijk. Verder heeft de Note II een betere accu, een 8 en 12 megapixel-camera, een quadcode-processor en een stevigere behuizing.

Wat betreft het uiterlijk zal de Galaxy Note II lijken op de onlangs gelanceerde Galaxy S III, wat betekent dat we een ons kunnen verwachten aan een nieuw kiezel-ontwerp met ronde hoeken. Of de Note II net als zijn voorganger wordt geleverd in combinatie met een stylus-pen is onduidelijk.

Op het gebied van software zou de Note II al bij de lancering voorzien worden van Android Jelly Bean, wat onwaarschijnlijk lijkt omdat Google normaliter pas in november een nieuwe versie van Android lanceert. Het zou echter kunnen zijn dat de zoekgigant dit jaar een ander schema aanhoudt.

Samsung zou de Note II in oktober willen lanceren, zodat deze de concurrentie kan aangaan met Apple’s iPhone 5, welke ook rond die tijd verwacht wordt.