1 min

Fabrikant LG zal in september de Optimus Vu wereldwijd op de markt brengen. De smartphone was al eerder beschikbaar gekomen in de Aziatische landen maar LG wijzigde een aantal zaken om het model beter te kunnen laten concurreren met de Galaxy Note van Samsung.

Het eerste model van de Optimus Vu, die in Azië momenteel wordt verkocht, werd in februari van dit jaar al aangekondigd. Echter betrof dit een model waarin een dual core Qualcomm Snapdragon S3 processor is te vinden. In de Optimus Vu die de wereldwijde markt moet veroveren is echter een quad core NVIDIA Tegra 3 processor te vinden.

Daarnaast gaat LG ook een stylus meeleveren bij de nieuwere versie van het toestel. Het toestel beschikt over een vijf inch scherm en zal door LG worden geleverd met Android-versie 4.0. Het toestel zal volgens LG in september op de markt gaan komen. Wanneer Nederland precies aan de beurt is en wat het toestel moet gaan kosten is nog niet bekendgemaakt. De Optimus Vu zal dan in elk geval de strijd aan gaan met de Galaxy Note en waarschijnlijk ook met dienst opvolger, de Galaxy Note II.