2min

Tags in dit artikel

, ,

De Galaxy S III van Samsung is nog relatief kort op de markt te vinden en de roddels over een nieuwe versie van de smartphone duiken al weer op. Volgens de website Ubuntulife zal Samsung in oktober de Galaxy Note II lanceren. De Galaxy Note II zal de opvolger zijn van de grootste smartphone uit Samsungs Galaxy-reeks.

De Samsung Galaxy Note verscheen ruim een half jaar geleden op de markt. Sindsdien zijn er ruim 7 miljoen exemplaren van het toestel verkocht. Vanwege dit succes werkt het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf op de achtergrond al een opvolger.

Ubuntulife stelt dat de Galaxy Note II qua uiterlijk veel overeenkomsten zal vertonen met haar voorganger. Volgens de laatste geruchten heeft de Galaxy Note II een schermgrootte van maar liefst 5.5 inch. Daarmee wordt het scherm van deze smartphone een fractie groter dan dat van de Galaxy Note, die niet verder kwam dan 5.3 inch. Het toestel heeft een WSXGA+ Super AMOLED Pentile-scherm met een resolutie van 1680 x 1050 pixels en een pixeldichtheid van 360 ppi.

Beschikte de voorganger nog over een dual-core ARM Cortex A9-processor, de Galaxy Note II zal volgens de geruchtenmolen draaien op een dualcore Exynos 5250-processor. Tevens zal het toestel waarschijnlijk uitgerust zijn met S Beam, S Voice en NFC-functies, features die ook in de Galaxy S III zijn verwerkt. De Galaxy Note II zal naast dit alles ook over een 8 megapixel camera beschikken, in combinatie met 1.5 GB RAM-geheugen en ondersteuning voor 4G LTE-netwerken.

Samsung wilde geen commentaar geven op de berichtgeving. Wanneer het toestel hier in Nederland bereikbaar zal zijn, is onbekend. Volgens Ubuntulife zal de Galaxy Note II in oktober op de markt verschijnen, maar het forum houdt wel een slag om de arm, daar het om geruchten gaat.