1 min

De eerste digitale compact camera met daarop het Android-besturingssysteem is een feit. Nikon komt met de Coolpix S800c op de markt, de camera krijgt een adviesprijs van 350 dollar. Wat het Android-besturingssysteem gaat betekenen voor de batterijduur en de mogelijkheden van de camera is nog onduidelijk.

De Nikon Coolpix S800c beschikt over een 16 megapixel BSI CMOS-sensor, een ingebouwde GPS-chip, 10x optische zoom, een 3,5-inch OLED WVGA touchscreen, een 1080p (Full-HD) filmopname modus en zoals aangegeven wordt alles aangestuurd door het Android besturingssysteem, het gaat om versie 2.3. De camera beschikt niet over een slot voor een simkaart dus kan alleen via Wi-Fi verbinding maken met het internet.

Ook kun je applicaties installeren op de camera om je foto’s en video’s met anderen te kunnen delen en wellicht ook bewerken of te maken. Google heeft volledige medewerking gegeven aan de camera, waardoor ook de Play Store beschikbaar is op het toestel. De compact camera beschikt over 4 GB aan interne opslagruimte voor apps en foto’s. Uiteraard is de camera uit te breiden met SD-kaarten om meer foto’s te kunnen maken.