1 min

Tags in dit artikel

,

Nikon kondigt de projectorcamera een week eerder dan verwacht aan. Het bedrijf heeft de camera afgelopen dinsdag officieel gepresenteerd aan de wereld. Het is de eerste compactcamera ter wereld met een projector erin gebouwd, aldus Nikon zelf.

De camera zal voortaan de Coolpix S1000PJ genoemd worden. Het is voortaan niet meer nodig om met z’n allen bij elkaar te kruipen om foto’s te bekijken. Deze camera projecteert de foto’s op een muur of iets dergelijks. Dus je kunt gewoon met heel de familie tegelijk foto’s kijken.

De camera heeft een 12,1 megapixel lens en een lcd-scherm van 2,7-inch. Met de Expeed-beeldverwerkingstechnologie van Nikon beloofd de fabrikant scherp foto’s van hoge kwaliteit. De camera heeft een nette zwarte behuizing van aluminium. Ook is het toestel uitgerust met een Nikkorgroothoekobjectief met vijf keer optische zoom.

Afhankelijk van de lichtinval in de ruimte, projecteert de camera foto’s die een diagonaal van 13 tot 102 centimeter hebben. De resolutie van de camera is nog niet bekend gemaakt door Nikon. Je krijgt ook nog een afstandsbediening, waarmee je de camera vanaf een bepaalde afstand kan gebruiken. Er wordt geen standaard meegeleverd, maar die kun je wel los aanschaffen.

Vanaf zeventien september kun je de camera aanschaffen. De camera heeft een adviesprijs van 449 euro.