2min

Tags in dit artikel

, ,

Vandaag heeft Nikon officieel de Coolpix S80, een nieuwe digitale camera aangekondigd. Deze 14,1 megapixel camera met 5x zoom en NIKKOR-objectief combineert volgens Nikon gebruiksgemak met uitstekende prestaties.

De Nikon Coolpix S80 is uitgerust met een 5x optische zoomlens, OLED-scherm van 8,7 cm (3,5-inch) met Touch Shutter technologie om eenvoudiger op een gebied te focussen. De Coolpix S80 is uitgerust met een EXPEED C2-systeem en voorzien van een HDMI-aansluiting om al je HD foto’s en HD films af te spelen op een compatibele TV.

Via de ‘Touch Shutter’-techniek kun je foto’s maken door het scherm aan te raken. De Coolpix S80 focust dan precies op het gebied waar je hem aanraakt op het scherm. Je kan ook via het OLED touch-screen met 819.000 beeldpunten door de beelden bladeren die je al hebt gemaakt. Ook zitten er een aantal filters ingebouwd zoals een fisheye-objectief, selectieve kleur en een miniatuureffect. Naast foto’s kan de Coolpix S80 ook films opnemen in 720p-resolutie inclusief stereo geluid.

Het EXPEED C2-systeem biedt meerdere fotografische mogelijkheden met een snellere verwerkingssnelheid en een hogere beeldkwaliteit. De Coolpix S80 wordt standaard geleverd met het softwarepakket ViewNX 2. ViewNX2 is uitgerust met een aantal filmbewerkingsfuncties en functies om gemakkelijker je foto’s en films op je pc te plaatsen.

Voor zover bekend is de releasedatum van de Nikon Coolpix S80 7 oktober 2010. De Coolpix S80 is in het zwart verkrijgbaar. Deze camera is verkrijgbaar voor een adviesprijs van €349,-.

Nikon kondigt naast de S80 ook de Coolpix S8100 aan, maar dit model is niet verkrijgbaar in Europa

Voor meer informatie klik hier