Er zijn foto’s uitgelekt van het nieuwe topmodel van LG, de LG Optimus G. Op de afbeeldingen zou volgens de berichten een prototype te zien zijn van het nieuwe vlaggenschip van LG. Eerder werd het bestaan van de smartphone al bevestigd door de fabrikant.

Nu is er dus ook beeldmateriaal van het nieuwe model van LG uitgelekt. De Optimus G zal met zijn 1,5 GHz quad-core processor het nieuwe vlaggenschip van de fabrikant gaan worden. Het model zal gaan beschikken over een 4,7 inch groot HD-beeldscherm, Adreno 320 GPU, 2 GB aan werkgeheugen en een 13 megapixel sterke camera.

Met deze specificaties komt de Optimus G goed uit de verf en kan het direct de strijd aan gaan met bijvoorbeeld de HTC One X en Samsung Galaxy S III. Wanneer het toestel op de markt verschijnt zal deze beschikken over Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich, maar een update naar Android 4.1 Jelly Bean zal waarschijnlijk niet lang op zich laten wachten. AndroidMX, de website die de afbeeldingen publiceerde, verwacht dat LG de smartphone aankomende week zal aankondigen op de IFA in Berlijn.