1 min

Aldi komt opnieuw met een goedkope Android prepaid-smartphone op de markt. Het is de opvolger van de eerder gelanceerde en zeer succesvolle Wolfgang-smartphone. Het nieuwe toestel gaat vanaf 1 september in de verkoop, heeft een 4,3 inch scherm, draait op Android 4.0 en kost slechts 179 euro.

Hoe goed deze nieuwe Aldi-smartphone is, is nog even afwachten, volgens de supermarktketen was het vorige model, de Wolfgang AS43D, die in april werd uitgebracht een zeer groot succes. Nu dus de opvolger, de Wolfgang AS43D2. De Wolfgang-smartphone beschikt over een standaard Android-installatie, in tegenstelling tot concurrenten als Samsung en HTC is er dus geen eigen interface laag over Android heen gelegd. Ook heeft Wolfgang geen eigen applicaties die vooraf worden geïnstalleerd, het is dus een zeer schoon toestel.

Als we kijken naar de specificaties dan zijn deze zeker niet slecht. Een 4,3 inch scherm met een schermresolutie van 480×800 pixels. Een single-core 1 GHz-processor van Qualcomm, 512 MB aan RAM, 4 GB aan opslagcapaciteit maar dit is uit te breiden via een micro-SD-kaartje tot maximaal 32 GB. Ook is dit wederom een dual-sim toestel, er kunnen dus twee simkaarten worden gebruikt.

Uiteraard beschikt de Wolfgang ook over twee camera’s. Aan de achterzijde is een 5 Megapixel camera te vinden en aan de voorzijde een 1,3 Megapixel camera voor videobellen en face-unlock.

Zoals eerder vermeld is dit toestel vanaf 1 september te koop bij de lokale Aldi-winkel voor 179 euro.