1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

LG heeft laten weten dat de Cinema 3D Smart TV’s van het bedrijf nu over Game World beschikken. Dit is een nieuwe Smart TV portal waarmee spelletjes gespeeld kunnen worden op de televisie. De spelletjes die gespeeld kunnen worden zijn vergelijkbaar met die op mobiele telefoons en tablets. Het gaat in de meeste gevallen om kindvriendelijke spellen.

Game World stelt de gebruiker in staat om spelletjes te downloaden en te installeren op de televisie. Denk hierbij aan simpele spelletjes onderverdeelt in categorieën als RPG, actie of arcade. Deze 2D en 3D spelletjes kunnen dan vervolgens bestuurt worden met de Magic Remote van LG. De controller wordt standaard niet meegeleverd met de Cinema 3D Smart TV’s maar moet los worden aangeschaft. Het is ook mogelijk om een controller van een ander merk te gebruiken, die geschikt zijn voor LG’s Cinema 3D Smart Tv’s.

LG gaf aan dat de meeste spellen kindvriendelijk zullen zijn. Al zal je hier en daar ook wat spellen voor volwassen tegenkomen.

Tot slot moet deze dienst niet worden verward met de "Gaikai Cloud Gaming service" die LG ook aanbiedt, dit is een andere gamingdienst waarbij de spelletjes naar de televisie of computer worden gestreamed.