1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

LG is van plan een televisie uit te brengen die gebruik zal maken van WebOS. Volgens geruchten van The Wall Street Journal zal de WebOS TV gebruikmaken van de karakteristieke Cards-interface, welke model heeft gestaan voor het multitasken in Android, iOS en Windows Phone.

Afgelopen jaar heeft LG het WebOS-besturingssyteem overgenomen van HP. Het doel van LG was om televisies uit te gaan rusten met het besturingssysteem, zodat die de mogelijkheid krijgen om apps te downloaden en gebruiken.

WebOS was het eerste besturingssysteem dat gebruikmaakte van kaarten om bijvoorbeeld een overzicht te geven van de apps die op dat moment geopend zijn. Vervolgens was het in WebOS mogelijk om door de kaarten opzij te schuiven te kiezen welke app je volledig in beeld wilt hebben. Tegenwoordig is dit een standaard die ook door Android, iOS en Windows Phone wordt gebruikt.

Om ervoor te zorgen dat de eerste televisie die gebruik zal gaan maken van WebOS het multitasken aan kan, zal het toestel beschikken over een 2,2 GHz dual-core processor en 1,5GB werkgeheugen.

Op dit moment is nog niet bekend wanneer het toestel uit zal komen en hoeveel het gaat kosten. Hier zal waarschijnlijk tijdens de Consumer Electronics Show 2014 meer duidelijkheid over komen.