Nadat LG gisteren zijn nieuwe high-end WQHD monitoren presenteerden volgde ook Asus snel met de aankondiging van hun nieuwe high-end monitor. Ook Asus presenteert een nieuwe 27-inch WQHD monitor, de PB278Q WQHD.

De PB278Q WQHD monitor van Asus beschikt ook over een IPS-panel met een hoge resolutie van 2560 x 1440 pixels, LED backlit, HDMI 1.4, DisplayPort 1.2, Dual-link DVI en 2x 3W speakers voor een thuisbioscoop ervaring. De PB278Q heeft verder een kijkhoek van 178 graden, dit zorgt voor minimale kleurverandering bij het kijken naar je scherm vanuit een grotere hoek.

De PB278Q heeft de optie om het scherm in hoogte te verstellen, een tilt functie en het scherm kan makkelijk zowel horizontaal als verticaal geplaats worden.

Over de prijs is nog niets bekend, maar deze WQHD monitor zal vanaf september te koop zijn, aldus Asus.

Techzine heeft geconstateerd dat veel fabrikanten met nieuwe WQHD-monitoren op de markt gaan komen. De prijzen van al deze monitoren zijn echter nog onbekend, maar aangezien we een toename zien in het aantal modellen zal dit ongetwijfeld leiden tot prijsdalingen wat positief is voor de consument. We zien steeds meer mobiele apparaten verschijnen met zeer hoge resoluties maar de laptop en beeldscherm monitoren bleven allemaal steken op de Full-HD resolutie. Het lijkt erop dat de fabrikanten daar nu eindelijk iets aan gaan doen.