Microsoft is bezig met een nieuwe versie van Click-to-Run. Deze wordt geïntroduceerd in Office 2013, Microsoft stelt veel geleerd te hebben van de eerste versie die geïntroduceerd werd in de eerdere Office 2010.

Click-to-Run v1.0 was een nieuwe manier om Office 2010 te installeren, Door simpelweg te kiezen wat je wilt installeren werden vervolgens de benodigde bestanden gedownload en geïnstalleerd. Volgens Microsoft was dit een succes maar was er ook nog voldoende ruimte voor verbetering. Zo laat Microsoft weten dat snelheid van belang is voor gebruikers, des te sneller alles wordt geïnstalleerd des te beter. Ook wil Microsoft toekomstige updates meteen toepassen op de installatiebestanden zodat de gebruiker na de installatie niet eerst nog een lading updates moet downloaden en installeren.

Deze verbeterpunten en nog veel meer zijn aangepakt in Click-to-Run v2.0, deze is al te testen met de huidige preview versie van Office 2013. In deze versie is het mogelijk te kiezen voor zowel 32 als 64-bit installaties van Office en is het mogelijk om verschillende talen te kiezen.

Verder wil Microsoft in toekomstige versies een functie inbouwen die het toestaat alvast wat data op de achtergrond te downloaden, nog voordat de daadwerkelijke installatie knop word ingedrukt. Dit moet ervoor zorgen dat gebruikers sneller gebruik kunnen maken van Office zonder te hoeven wachten op de gehele download voor de installatie.