De Samsung Galaxy Note II is vanaf maandag 1 oktober te koop in Nederland, dit meldt Samsung in een bericht gericht aan de Nederlandse pers. Hiermee is Nederland één van de eerste landen waar de telefoon op de markt verschijnt.

Na de officiële aankondiging van de Samsung Galaxy Note II in augustus van dit jaar, waarbij werd vermeld dat we deze grote smartphone in het vierde kwartaal van dit jaar konden verwachten, weten we nu de exacte lanceerdatum van het toestel. Vanaf 1 oktober start de verkoop in Nederland.

De Samsung Galaxy Note II bevat een 5,5 inch Super AMOLED HD-scherm met een resolutie van 1280 x 720 pixels en bevat een 1.6 GHz. quadcore-processor, 2 GB werkgeheugen, een 8 megapixel camera aan de achterzijde, een 1.9 megapixel camera aan de voorzijde en een batterij met een capaciteit van 3100 mAh.

De Samsung Galaxy Note II draait op Android 4.1 (Jelly Bean) en komt in drie varianten op de markt, variërend van 16, 32 en 64 GB interne opslag. Voor hoeveel de Galaxy Note II verkocht gaat worden is nog niet bekend.