Nokia heeft samen met JBL, onderdeel van HARMAN wat de merken JBL, Harman Kardon en Infinity voert, een aantal nieuwe speakers uitgebracht. Deze Lumia gethematiseerde draadloze PlayUp portable speakers komen in de gebruikelijke CMYK Lumia kleuren, behalve magenta.

De nieuwe PlayUp speakers bevatten JBL-technologie waarvan het bedrijf beweert dat het geluid in alle richtingen wordt afgespeeld. De speakers zijn gemaakt in het typische CMYK kleurenschema van de Lumia-telefoons al ontbreekt Magent nog in het rijtje. De speakers bevatten een oplaadbare batterij die tot wel 10 uur mee kan gaan, het gewicht van de speakers is met 681 gram prima, waardoor ze ook nog makkelijk zijn mee te nemen.

De PlayUP portable speakers kunnen verbonden worden via Bluetooth, een 3.5mm jack of via NFC. NFC is echter alleen beschikbaar bij de nieuwe Lumia smartphones die gebruik maken van Windows Phone 8. Deze zullen volgende week worden gepresenteerd. Een applicatie die als afstandsbediening voor de speakers fungeert volgt later, deze zal wel gewoon beschikbaar zijn voor alle huidige en toekomstige Lumia-smartphones.

De PlayUp portable speakers zullen aan het eind van dit jaar op de markt komen en zullen naar verwachting een prijskaartje krijgen van 149 euro.