2min

Het lijkt erop dat de eerste foto’s van de volgende generatie Nokia Lumia’s op het internet zijn beland dankzij twitteraar evleaks. Als deze foto’s echt blijken te zijn kan dit een zeer spannende tijd beloven voor Nokia en Microsoft.

Nokia heeft aangegeven tot 5 september te willen wachten voor ook maar enigszins iets los te laten over de nieuwste Windows Phone 8-modellen. Al eerder waren er foto’s gelekt over de nieuwe Windows Phone maar niet eerder zo scherp als nu.

De Lumia 920 zal naar verluidt uitkomen in de ongebruikelijke kleuren grijs, geel en rood. De smartphone zal voorzien zijn van een camera die gebruik maakt van Nokia’s PureView technologie. Deze was al beschikbaar op de PureView 808. Alleen deze smartphone was voorzien van slechte specificaties, lage resolutie en het gedateerde Symbian OS. Die fout zal Nokia niet opnieuw maken met deze 4,5-inch Lumia 920.

De andere smartphone de Lumia 820 zal een iets minder spannende smartphone zijn als de 920 en dus ook wat goedkoper zijn. Het beeldscherm is iets kleiner als dat van de 920 namelijk 4,3-inch. Deze smartphone komt, zoals het er nu naar uit ziet, in meer kleuren uit dan de 920, namelijk paars, oceaan blauw, grijs, wit, geel, zwart en rood.

Meer details over de Nokia Lumia 920 en 820 zijn er nog niet en zullen hoogstwaarschijnlijk pas tijdens het Nokia evenement op 5 september bekend worden gemaakt. Tenzij er natuurlijk nog meer details uitlekken.

Nokia laat in elk geval zien dat het niet bang is om de smartphone te betreden op een andere manier dan de rest. Met felle kleuren als geel, blauw, paars en rood weet het zich uitstekend te onderscheiden. Rest alleen de vraag of mensen bereidt zijn een kanarie-gele smartphone te kopen?