Eerder werd door een medewerker van Asus al aangekondigd dat de Google Nexus 7 rond september in de Nederlandse winkels zou liggen, nu hebben we de precieze datum, want de Google-tablet ligt vanaf morgen in de schappen van de Mediamarkt.

Via Twitter werd een foto van de folder van Mediamarkt verspreid, waarin vermeld werd dat de Google Nexus 7 vanaf 4 september beschikbaar zou zijn in de de winkel. In de folder van de winkelketen staat de 16 GB-versie met een prijs van 249 euro, de 8 GB versie is zoals verwacht niet beschikbaar in Nederland.

De Google Nexus 7 heeft een 7-inch scherm, met een resolutie van 1280 x 800 pixels, een 4325 mAh batterij die ongeveer 8 uur mee gaat bij actief gebruik, WiFi, bluetooth en NFC-connectiviteit, een accelerometer, GPS, magnetometer en een gyroscoop.

3G werd weggelaten om kosten te verlagen en de tablet goedkoper aan te kunnen bieden, maar bronnen melden dat Google medio oktober ook een WiFi + 3G-versie van de tablet gaat uitbrengen. Google heeft dit nog niet bevestigd.