De Nexus 7-tablet van Google komt in september naar Nederland. Dit heeft ASUS gisteren bekendgemaakt op een persconferentie in Amsterdam.

ASUS hield gisteren in Amsterdam een persevenement om de nieuwste notebooks, ultrabooks en tablets te presenteren. Tussen neus en lippen door werd gemeld dat de Nexus 7 door ASUS in Nederland uitgebracht zal worden en dus niet door Google zelf.

De Nexus 7-tablet is erg goed ontvangen in de Verenigde Staten. Met name de prijs is opmerkelijk: de tablet is immers zeer goedkoop. Zo kost de 8 GB-versie 199 dollar. Voor dat geld krijgen klanten een tablet met onder meer een scherm van 1280 bij 800 pixels en een NVIDIA Tegra 3-processor. Voor 50 dollar extra wordt de opslagruimte verdubbeld. Google kondigde de tablet afgelopen maand aan op de eigen I/O-conferentie.

Google meldde destijds niets over of de tablet naar Nederland zou komen. Wel werd al vrij snel duidelijk dat de tablet ook in het Verenigd Koninkrijk verkocht zou worden. Nu blijkt dus dat ASUS de tablet zal verkopen in ons land. Prijzen maakte de fabrikant nog niet bekend en het is ook nog niet duidelijk of ASUS zowel de 8 GB- als 16 GB-versie zal gaan verkopen. Wel meldde het Taiwanese bedrijf gisteren dat de tablet voorzien zal zijn van het ASUS-logo.

Overigens meldde een anonieme ASUS-medewerker eerder al dat de tablet naar Nederland zou komen. Deze medewerker liet weten dat alleen de 16 GB-versie verkocht zou gaan worden tegen een prijs van 250 euro.

Update 18:00: artikel verduidelijkt en informatie ASUS-medewerker toegevoegd.