1 min

Creative komt met een nieuwe draadloze speaker, de D5XM. Deze speaker kan met behulp van andere draadloze speakers en een smartphone-applicatie automatisch een Home Theater Systeem vormen.

De D5XM biedt de mogelijkheid om met behulp van een eigen draadloze netwerk maximaal drie speakers met elkaar te verbinden. De ‘Party Mode’-functie laat de speakers allemaal hetzelfde geluid produceren voor een groter bereik, maar de speakers kunnen ook ingesteld worden als Home Theater Systeem. In deze mode wordt er een linker-, rechter- en midden-audiokanaal ingesteld om een thuisbioscoop te creëren, overigens bevat de D5XM ook een subwoofer.

Traditionele studiosystemen worden geleverd met een microfoon die in het midden van de kamer geplaatst kan worden om vervolgens de tonen van alle speakers af komen te meten. De Creative D5XM doet dat met behulp van een Android- of iOS-applicatie die de microfoon van de smartphone gebruikt om die tonen op te vangen, vervolgens worden aanpassingen automatisch geregeld, via de applicatie.

Voor de handige gebruikers is er ook een manier om zelf wat meer invloed te hebben op het geluid, met behulp van een simpele applicatie kan het volume van elke speaker los ingesteld worden om het geluid beter af te stemmen op de kamer.

De Creative D5XM komt in januari op de markt, voor een prijs van 200 dollar. Wat de prijs in Europa zal worden is nog onduidelijk.