1 min

HTC wil zich gaan richten op Windows Phone 8 om terug in de top van de smartphone markt te komen, het Taiwanese bedrijf leidt onder de sterke concurrentie van Apple en Samsung en ziet haar verkoopcijfers alleen maar dalen.

Na een sterke daling in de verkoop van Android-toestellen van HTC richt het Taiwanese bedrijf zich nu op Windows Phone 8 om de verkoopcijfers op te krikken. Tot dusver is Nokia de grootste partner van Microsoft op de smartphonemarkt, maar HTC heeft er vertrouwen in dat zijn apparaten kunnen concurreren met Nokia. Dit wordt gemeld door Jason Mackenzie, president sales en marketing bij HTC.

Mackenzie stelt dat andere bedrijven, die naast Android-smartphones ook toestellen met Windows Phone erop produceren, de beste designs aan de Android-lijn toekennen. HTC wil met een uniek industrieel design komen voor een Windows Phone 8-smartphone, die gezien kan worden als vlaggenschip voor Microsoft.

Ook stelt Mackenzie dat dit niet betekent dat HTC minder aandacht aan Android gaat schenken. HTC wil groeien in zowel de markt van Android- als Windows Phone 8-smartphones.