1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Volgens Bloomberg zou softwaregigant Microsoft de Taiwanese fabrikant van smartphones HTC ervan willen overtuigen het mobiele besturingssysteem Windows Phone toe te passen op de nieuwe HTC-smartphones, om zodoende Android te vervangen.

Vorige maand zou Microsoft HTC voor zich hebben willen winnen, om het mobiele besturingssysteem Windows Phone op de nieuwe HTC-smartphones te installeren. Om de keuze voor HTC te vergemakkelijken zou Microsoft afzien van het rekenen van bepaalde licentiekosten. Volgens Bloomberg zijn er nog geen definitieve knopen doorgehakt.

Bloomberg kon niet achterhalen of het de bedoeling is dat de telefoons geleverd worden met twee besturingssystemen, of dat er simpelweg twee varianten van de smartphones geleverd worden waarbij de consument kan kiezen voor de Android- of Windows Phone-uitvoering.

HTC ging al in zee met Microsoft door het produceren van eerdere Windows Phone-toestellen, de meest recente modellen dateren al van enige tijd terug. Nadat de gewenste populariteit van deze Windows Phone-toestellen uitbleef, leek HTC te besluiten om van Android de standaard te maken. Hiermee poogde HTC, wat al in zwaar weer verkeerde, weer op te krabbelen. Toch verschenen geruchten dat er een Windows Phone-variant van de HTC One zou komen. Vooralsnog zijn die geruchten echter niet concreter geworden.

De keuze van Microsoft om met HTC in zee te gaan, zou als een verwoede poging gezien kunnen worden het mobiele besturingssysteem uit de fabriek van Microsoft aan de man te brengen.