1 min

Volgens een recent rapport blijkt China het goedkeuringsproces voor het importen van de Google Nexus 7-tablet expres uit te stellen. Waar Google in andere landen voornamelijk kampt met leveringsproblemen vanwege een grote vraag naar het product, is het in China dus een ander verhaal.

De relatie tussen Google en China is op zijn zachtst gezegd moeizaam te noemen. In maart 2010 besloot Google zijn zoekmachine uit China terug te trekken vanwege problemen met censuur in het land. De meest recente ontwikkeling met het uitstellen van goedkeuring voor het importeren van de Google Nexus 7 wekt de indruk dat de relatie tussen de twee partijen binnenkort niet zal verbeteren.

Zonder de goedkeuring van de overheid voor het importeren van de Google Nexus 7 is het vrijwel onmogelijk om de tablet te bemachtigen in China. China heeft een groot aanbod aan buitenlandse fabrikanten die hun producten verkopen, maar wel vaker levert dit problemen op. Zo ondervindt Apple eveneens veel problemen bij de verkoop van bijvoorbeeld de iPad.