De verkoop van Google’s eerste tablet, de Nexus 7, overtreft de verwachtingen van de zoekgigant. In eerste instantie verwachtte Google dat er aan het einde van 2012 zo’n 2,5 miljoen exemplaren over te toonbank zouden zijn gegaan. Dit aantal moet echter bijgesteld worden naar 5 miljoen stuks, zo hebben Taiwanese leveranciers ingeschat.

Google gaf medio 2012 aan dat er rond de jaarwisseling 2,5 miljoen exemplaren verkocht zouden zijn volgens de verwachtingen. De tablet van Asus en Google doet het echter veel beter dan verwacht, de vraag naar het product is namelijk groot. Google blijft bestellingen plaatsen bij de producenten van de tablet om aan deze vraag te kunnen voldoen.

De grootste concurrent van de Nexus 7 van Google en Asus is Apple’s iPad mini. Deze tablet lanceerde begin deze maand. Apple sprak de verwachting uit dat er rond de jaarwisseling 4 miljoen stuks verkocht zijn. Dat zal dus minder zijn dan Google’s tablet, maar wel in een kortere tijd. De Nexus 7 werd in juli 2012 gelanceerd en Google verkoopt momenteel ongeveer een miljoen exemplaren per maand.