1 min

Al geruime tijd werd een aankondiging van HTC verwacht over een nieuwe ‘grote’ smartphone, een gebruiker van de Chinese site Sina Weibo heeft een afbeelding gelekt van wat lijkt op een persfoto van de nieuwe HTC One X 5.

Volledige technische specificaties van de HTC One X 5 zijn nog niet voor handen, maar er wordt aangenomen dat deze grote smartphone gaat draaien op een quadcore-processor. Het lijkt er ook op dat de HTC One X 5 een 1080p-scherm gaat bevatten met een afmeting van 5 inch. Als we de afbeelding zien, lijkt het erop dat HTC de nadruk legt op het scherm en de Beats Audio-technologie. Sinds enige tijd voegt HTC de Beats Audio-technologie standaard toe aan de duurdere modellen uit het assortiment.

HTC kondigde eerder al een Media Evenement aan voor 19 september, verwacht wordt dat de HTC One X 5 daar officieel aangekondigd zal worden. Met de lancering van de Apple iPhone 5 gepland op komende vrijdag en de Nokia Lumia 920 die binnenkort ook zal verschijnen, schort het in ieder geval niet aan concurrentie.