2min

De Chinese keuringsinstantie Tenaa heeft alle specificaties en foto’s van de HTC One X9 gepubliceerd. Dit toestel moet nog door HTC worden aangekondigd, maar kent nu nog maar weinig verrassingen. Het gaat om een toestel met een 5,5 inch scherm en een Full HD-resolutie, het toestel draait op Android 5.0.1 en daaroverheen de eigen Sense-interface.

Het lijkt niet te gaan om een nieuw vlaggenschip van HTC, wat eerder wel even werd verwacht, maar een nieuw midrange of high-end toestel. De processor beschikt over vier rekenkernen en een kloksnelheid van 2,2 GHz, om welke chip het precies gaat is nog onduidelijk, het zou kunnen gaan om een Qualcomm-chip maar ook om een chip van MediaTek. Het werkgeheugen bedraagt 2GB en de opslagcapaciteit 16GB.

Op basis daarvan kunnen we eigenlijk al stellen dat het geen high-end toestel zal zijn. Dat het toestel verder draait op Android 5.0.1 en het scherm beschikt over een Full HD-resolutie bevestigt dat nog maar eens. Als we verder naar het ontwerp kijken zien we aan de achterzijde een balk met daarin een 13 megapixel camera en een dual-led flitser. Er is geen vingerafdrukscanner op het toestel te vinden.

Aan de voorkant is te zien dat de speakers daar boven en onder het scherm zijn te vinden, waarschijnlijk in combinatie met HTC BoomSound. Dit toestel lijkt minder op de iPhone dan de HTC One A9 die pas geleden werd gepresenteerd. Wanneer dit toestel wordt gepresenteerd is nog onduidelijk, ook is nog onduidelijk of het toestel wel in Nederland of België beschikbaar komt.

Het vlaggenschip van HTC is nog steeds de HTC One M9.