1 min

HTC heeft een nieuwe smartphone aangekondigd: de One X9. Het toestel beschikt onder andere over een Full HD-scherm van 5,5 inch. Vooralsnog is enkel bekend dat het toestel in China wordt uitgebracht, over andere markten is nog geen nieuws.

De HTC One X9 heeft een MediaTek-chipset als kloppend hart. De chipset is voorzien van een processor met acht rekenkernen, die ook 64bit-commando’s ondersteunt. Verder is er 3GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslagruimte.

De camera op de achterkant van de One X9 schiet foto’s in 13 megapixels en video’s in Ultra HD-resolutie. Op de voorzijde van het toestel zit een UltraPixel-camera. De accucapaciteit van het toestel bedraagt 3.000 mAh. Het is op het moment van schrijven nog onduidelijk welke Android-versie op het toestel wordt geplaatst, wel zal de Sense-interface van HTC eroverheen liggen.

De HTC One X9 kan gezien worden als een duurdere variant van de One A9. In vrijwel elk opzicht is de One X9 een upgrade ten opzichte van de One A9, afgezien van dat eerstgenoemde geen vingerafdrukscanner aan boord heeft.