Visueel bewijs voor het bestaan van Microsoft Rooms is geleverd. WinUnleaked bracht screenshots naar buiten van Microsoft Rooms in actie, eerder al waren er geruchten over deze nieuwe functie die in Windows Phone 8 zijn intrede zal doen.

Microsoft Rooms is een functie in Windows Phone 8 waarbij een interactieve groep opgezet kan worden. Met deze groep deel je notities, kan je een kalender opzetten of foto’s plaatsen die iedereen in dezelfde groep kan zien. Volgens geruchten zouden alle "Rooms" ook een groeps-chat bevatten. Microsoft levert standaard een "Family Room"-groep met als achtergrond een krijtbord, waar een familie op getekend is. Ook zou het vrij makkelijk zijn om extra groepen aan te maken.

Veel details over Microsoft Rooms zijn er nog niet bekend, naast het feit dat er nu visueel bewijs is van de nieuwe functie in Windows Phone 8 blijven er nog veel zaken onduidelijk, verwacht wordt dat Microsoft in de komende weken zelf ook details over Microsoft Rooms naar buiten zal gaan brengen.