2min

Tags in dit artikel

, ,

Microsoft wil het beheer van vergaderruimtes van grote bedrijven graag overnemen. Daarom introduceert het een geheel nieuwe beheerde dienst voor vergaderruimtes, waarbij het bedrijf optreed als manager van de ruimtes. 

De nieuwe Microsoft Managed Meeting Rooms (MMR) dienst lijkt wel wat op Microsoft Managed Desktop, schrijft ZDNet. Managed Desktop werd in 2018 onthuld, en neemt het beheer van Windows 10-appparaten over van een bedrijf.

In het geval van MMR biedt Microsoft ‘vergaderruimtes-as-a-service’. Simpel gezegd moeten Teams-vergaderruimtes beveiligd, up-to-date en proactief gemonitord zijn. Het bedrijf beheert daarvoor de centrale Windows-gebaseerde conferencing-systemen en Android-telefoons waar de vergaderingen op gehouden worden. Daarnaast beheert het de microfoons, TV’s en camera’s.

Klanten van de dienst kunnen via een centraal dashboard allerlei informatie zien over de software en apparaten die Microsoft beheert.

Waarom is de dienst nodig?

Een dergelijke dienst is bij veel bedrijven hard nodig, vindt Microsoft. Brad Anderson, Corporate Vice President van Microsoft 365, stelt namelijk dat vrij weinig van de zakelijke klanten van het bedrijf een speciale mogelijkheid hebben om hun vergaderruimtes te beheren.

Daardoor kunnen veel hordes ontstaan bij het opzetten van een vergadering, zoals systemen die nog geüpdatet moeten worden. Microsoft wil die hordes wegnemen. Om er zeker van te zijn dat dat is gelukt, heeft het bedrijf eerst een gesloten preview gedaan met MMR. Die preview werd bij ruim 100 klanten uitgevoerd, waarbij meer dan 1.500 vergaderruimtes werden beheerd.

Die preview wordt vanaf deze week opengesteld voor nieuwe klanten die de dienst uit willen proberen. Pas vanaf de eerste helft van 2020 moet de MMR-dienst commercieel beschikbaar worden.

Ignite 2019

Microsoft deed zijn aankondiging tijdens de Ignite-conferentie die deze week plaatsvindt. Daar vonden ook andere productlanceringen plaats, waaronder die van Endpoint Manager. Met Endpoint Manager moet de consistentie, uniformiteit en veiligheid rondom apparaatbeheer verbeterd worden.

Daarnaast onthulde het bedrijf Project Cortex, waarmee aanwezige kennis binnen een bedrijf verzameld en geclassificeerd wordt. Die kennis kan vervolgens omhoog worden gehaald in producten van Microsoft, om een volledig beeld te bieden over een onderwerp.