Nuance Communications, het bedrijf dat volgens hardnekkige geruchten verantwoordelijk is voor bepaalde technologieën achter Apple’s spraakherkenningssoftware Siri, is in gesprek met chipfabrikanten om spraakherkenning in slaapstand te realiseren.

CEO van Nuance, Vlad Sejnoha, heeft in gesprek met MIT’s Technology Review laten weten dat het bedrijf bezig is een chipset te realiseren die het voor mobiele telefoons mogelijk moet maken om zelfs vanuit slaapstand spraakherkenningsfunctionaliteit te bieden. Nuance is in gesprek met verschillende chipproducenten die actief meedenken over hoe dit mogelijk gerealiseerd kan worden.

Senjoha stelt dat alle huidige tussenstappen die uitgevoerd moeten worden om bij een resultaat te komen een probleem zijn. “het aanzetten van het apparaat is een deel van het probleem, toch? Wij halen het probleem weg”. Sejnoha gelooft dat het binnen een jaar of twee het mogelijk zal zijn om je telefoon te vragen wanneer je volgende afspraak gepland staat, waarop de telefoon uit slaapstand zal komen om vervolgens de vraag te behandelen.