Nuance, een bedrijf dat bekend staat om zijn spraakherkenningssoftware heeft 100 miljoen dollar op tafel gelegd om Swype over te nemen. Het bedrijf achter de nieuwe toetsenborden op smartphones, waarmee je lijnen trekt van letter naar letter om woorden te vormen.

Op dit moment zijn de Swype toetsenborden eigenlijk alleen nog beschikbaar voor verschillende Android-toestellen. Dit omdat bijvoorbeeld Apple geen licentie heeft gekocht om Swype op de iPhone te gebruiken. Toch lijkt de komst van Swype naar de iPhone een stuk groter te worden nu Swype is overgenomen door Nuance.

Nuance is namelijk een leverancier van Apple voor spraakherkenningssoftware binnen Mac OS X. Ook zou Nuance achter de nieuwe Siri-techniek zitten die in iOS 5 op de iPhone 4S wordt gebruikt, Siri maakt van je telefoon een persoonlijke assistent, welke je met je stem kan aansturen. Siri is overigens alleen te gebruiken op de iPhone 4S, dit omdat er een A5-processor nodig is om Siri goed te laten werken, of Siri ook beschikbaar komt op de iPad 2 is momenteel nog onduidelijk, de iPad 2 beschikt namelijk ook over een A5-processor.

Nu Nuance en Apple flink lijken samen te werken met Siri, is de kans groter dat Apple ook een licentie zal nemen op Swype voor de iPhone-toestellen. Of het echter ook gaat gebeuren blijft afwachten, mocht Apple inderdaad een licentie nemen op Swype ontstaat ook meteen de vraag of dat weer gevolgen heeft voor Android-fabrikanten met Swype toetsenborden. Een hoop vragen en weinig antwoorden, Nuance weigert ook om commentaar te geven wat hun strategie of plannen zijn met Swype.

Nuance heeft alleen de overname van Swype bevestigt.