Hoewel de Nokia Lumia 920 nog niet verkrijgbaar is vragen wel veel mensen zich af of het de moeite waard is om hierop te wachten of dat de iPhone 5 een betere keuze is. Bij Engadget vroegen ze zich dit ook af en hebben ze op een simpele manier in elk geval vast de camera’s van de twee smartphones aan een test onderworpen.

De Lumia 920 in dit filmpje is weliswaar nog een prototype dus er zouden nog kleine verbeteringen gedaan kunnen worden aan de smartphone, maar de verwachting is dat het niet heel veel zal zijn. Belangrijk om te weten is in elk geval dat de iPhone 5 een 8 Megapixel camera heeft en gebruik maakt van digitale beeldstabilisatie, de Lumia 920 daarentegen heeft een 8,7 Megapixel camera en maakt gebruik van optische beeldstabilisatie (PureView).

iPhone 5 vs Lumia 920

Zoals in het filmpje te zien is heeft de Lumia 920 een iets betere opnamekwaliteit. Zowel het beeld is scherper bij de Lumia, maar ook schokt het beeld van de Lumia veel minder als bij de iPhone 5. Wat bij de iPhone in het nadeel werkt is dat het gebruik maakt van een "Wide Angle lens" waardoor het veel lastiger wordt om het beeld te stabiliseren. Voor Nokia is dit toch nog wat goed nieuws na het marketingdrama van de eerdere door het bedrijf zelf uitgegeven ‘demonstratievideo‘.