Bill Gates mag dan in zijn nopjes zijn over Windows 8, veel gebruikers lijken het prima af te kunnen met hun huidige besturingssysteem, dit blijkt uit een vergelijking tussen het aantal gebruikers van de prerelease van Windows 7 en Windows 8.

1.64 procent van alle gebruikers van Windows koos er voor om een prerelease-versie van Windows 7 te draaien, voordat Windows 7 definitief in de winkel lag. Vergeleken met 0.33 procent van alle gebruikers die dit bij de prerelease van Windows 8 deden, is dit aantal 5 keer lager. Het aantal Windows 8 prerelease-gebruikers op dit moment besloeg Windows 7 al 6 maanden voordat het gelanceerd werd. De lancering van Windows 8 vindt echter later deze maand plaats.

Of dit betekent dat de meeste Windows-gebruikers Windows 8 overslaan moet nog blijken, maar met de komst van Windows 8-tablets kunnen gebruikers wennen aan het nieuwe besturingssysteem en met goedkope upgrademogelijkheden naar Windows 8 is de overstap financieel gezien net wat makkelijker te overzien dan bij vorige besturingssystemen.