1 min

Amazon is begonnen met het leveren van zijn nieuwste Kindle apparaten in Europa, hieronder vallen de Kindle Paperwhite, Kindle Fire en Kindle Fire HD. Verder gaat Amazon een samenwerking aan met Lovefilm, dit bedrijf neemt Amazon’s videodienst voor zijn rekening in Europa.

Amazon brengt zijn Kindle-apparaten nu eindelijk naar het vaste land van Europa. Door de samenwerking met Lovefilm kunnen de Kindle Fire apparaten ook gebruik maken van Amazon’s videodienst. Kopers van de Kindle Fire en de Kindle Fire HD kunnen een maand lang gratis gebruik maken van deze videodienst. Lovefilm biedt Europese gebruikers dezelfde functies als Amazon’s videodienst in de Verenigde Staten. Hieronder vallen onder andere Whispersync, die het pauzeren en voortzetten van media synchroon laat lopen op meerdere apparaten. Verder is ook Watch List inbegrepen, deze functie maakt het mogelijk media in een afspeellijst te zetten en X-Ray. Met X-Ray kunnen gebruikers informatie ophalen over films, bijvoorbeeld welke acteurs erin meespelen.

De Kindle Fire 8GB komt op de markt voor 159 euro, de Kindle Fire HD 16GB en 32GB gaan respectievelijk 199 en 249 euro kosten. De Kindle Paperwhite komt naast het instapmodel ook in een 3G-variant op de markt, officiële euro prijzen van deze apparaten zijn nog niet bekend.