1 min

Eerder deze maand werd nog bekend gemaakt dat Microsoft’s richtlijnen voor de Windows 8 Store het niet toelieten om games met een PEGI 18-waardering in de Europese winkel te plaatsen. Microsoft komt terug op deze beslissing.

Waar de Amerikaanse Windows Store het al wel toe liet om spellen te verkopen die door de ESRB een Mature-waardering, de Amerikaanse equivalent van PEGI 18-waardering, gekregen hadden, zou dit in Europa niet het geval zijn. Microsoft heeft nu laten weten dat dit nu alsnog toegestaan zal worden. Hierdoor blijft de Europese Windows Store op gelijke voet met de Amerikaanse Windows Store. Antoine Leblond, topman bij de Web Services-divisie binnen het Windows-team, liet aan Gizmodo weten dat het nog wel even kan duren voordat de verandering voor de Europese Windows Store in werking treedt. Verwacht wordt dat de wijziging in december in werking zal treden.

Leblond hoopt dat door het informeren van ontwikkelaars niet langer ontmoedigd worden om games met een PEGI 18-waardering te creëren dankzij de wijziging. Overigens stelt Leblond ook dat Microsoft nog steeds graag desktop-applicaties ziet verschijnen die buiten de Modern UI kunnen draaien. Deze applicaties worden echter niet in de Windows Store aangeboden.