1 min Devices

AUO toont ’s werelds dunste bezel op smartphone

AU Optronics, een Taiwanees bedrijf gespecialiseerd in het produceren van schermen, heeft een smartphone getoond met de dunste rand (bezel) om het scherm ter wereld. Het scherm van 4,46 inch heeft een bezel van maar liefst één millimeter.

Volgens AU Optronics is deze extreem dunne afmeting te behalen door een techniek die het bedrijf zelf heeft bedacht, deze draagt de naam "AUO’s super narrow border technology". Deze techniek maakt gebruik van lage temperatuur poli-silicium om de afmeting van het aanraakscherm te kunnen maximaliseren.

Het scherm hoeft verder niets in te leveren om met de één millimeter bezel uitgerust te worden, de door AUO getoonde smartphone zou een scherm bevatten met een 720p HD resolutie en het bedrijf stelt te werken aan zowel een AMOLED als AHVA en IGZO variant van het scherm. AUO kon nog niet bekendmaken wanneer de schermen ook op grote schaal beschikbaar komen of wanneer we de eerste producten gaan zien, voor nu is het alleen een referentie naar wat we kunnen verwachten in de nabije toekomst.

Bron:TechRadar