LG Display is een dochterneming van LG Electronics dat beeldschermen maakt, het maakt schermen voor televisies, laptops, tablets en smartphones. Het heeft nu een nieuw scherm voor smartphones gepresenteerd met een diagonaal van 5,3 inch waarbij de randen aan de zijkant zo goed als verdwenen zijn. De rand is slechts 0,7mm dik.

LG heeft een nieuw scherm ontwikkeld dat we ongetwijfeld snel gaan terug zien in een nieuwe LG-smartphone, toen het eerder dit jaar een smartphone-scherm met een QHD-resolutie (2560×1440 pixels) aankondigde verscheen een maand later de LG G3. Nu presenteert het een smartphone-scherm waarvan de randen aan de zijkant zo goed als verdwenen zijn.

Het nieuwe scherm heeft een diagonaal van 5,3 inch en een Full HD schermresolutie (1920 x 1080 pixels). De randen langs het scherm zijn bij dit scherm nog maar 0,7mm. LG heeft de randen zo dun gekregen door gebruik te maken van de Neo Edge-productietechnologie en Advanced In-Cell Touch. Met Neo Edge worden zaken als backlight en andere electronica met lijm bevestigd in plaats van met dubbelzijdige tape. Met In-Cell Touch wordt het aanraakgevoelige paneel in het LCD-scherm verwerkt.

Het scherm is verder nog steeds stof- en waterdicht en zal in november in massa-productie worden genomen. Wanneer we de eerste smartphones met dit scherm kunnen verwachten is onduidelijk, maar wij rekenen op het eerste kwartaal van 2015. Het ligt echter niet voor de hand dat LG zijn vlaggenschip zal voorzien van dit scherm, aangezien de LG G3 al beschikt over een QHD-resolutie en dit scherm "slechts" een Full HD-resolutie ondersteund. Mogelijk kondigt LG over enkele maanden een soortgelijk scherm aan met een QHD-resolutie.

Lees hier onze review van de LG G3.